Ticket #701 (closed defect: fixed)

Opened 8 years ago

Last modified 8 years ago

LUTs getting out of sync

Reported by: bdezonia Owned by: bdezonia
Priority: major Milestone: imagej-2.0-alpha5
Component: Display API Version:
Severity: serious Keywords:
Cc: Blocked By:
Blocking:

Description

Open multi-channel-4d-series.ome.tiff (or new Hyperstack 4 channels)

Run Enhance Contrast

1st channel LUT goes from Red to Gray

Change History

comment:1 Changed 8 years ago by bdezonia

Maybe related to #665

comment:2 Changed 8 years ago by bdezonia

Open Clown. CHange Type to RGB Stack. Looks correct. Use slider to change channel. Channel 0 goes from Red to Gray.

comment:3 Changed 8 years ago by bdezonia

With e963ae758899c84e05ac6676bb5a68c6f0b75293 some of the Clown issue is fixed. Like IJ1 the LUTs are now all gray. However the display is not redrawn and thus the first channel appears red until you move the channel slider.

comment:4 Changed 8 years ago by bdezonia

In New Hyperstack case the HS must be created as Composite (not Color or Gray).

comment:5 Changed 8 years ago by bdezonia

Simple way to see a problem:

Create new 4 channel composite hyperstack. Notice that the display has a blue tinge. This is wrong. It should be gray except for the dislayed slice numbers (I think). Moving the sliders shows that it displays in gray. Like the Clown to RGB Stack case the 1st channel is displayed with the wrong color.

Not sure if the enhance contrast issue is a separate one.

comment:6 Changed 8 years ago by bdezonia

Fixing bug #668 makes Clown issue a little different. The first channel now appears grey (correct). The other channels are blue and green which is incorrect.

comment:7 Changed 8 years ago by bdezonia

With 810c4d331ab916da162f68939acdbd02eda6f6c3 I can no longer duplicate Clown issues.

comment:8 Changed 8 years ago by bdezonia

Arg. I meant I can't duplicate the Hyperstack issue anymore.

The clown issue (convert type via Image :: Type :: RGB Stack) still shows gray for chan 1 (correct) and blue and green for other channels (wrong).

The original issue (ome 4d & enhance contrast) gives grey chan 1 (wrong) and blue and green for other channels (correct).

comment:9 Changed 8 years ago by bdezonia

IJ1 Baseline behavior:

OME 4d: comes in as an all grey set of data (both IJ Open and Bioformats Open)

Clown: once a RGB Stack it is 3 gray slices

comment:10 Changed 8 years ago by bdezonia

As of ea47b4064b3cb9fae4a1cd1e67536b820a9a6cec Clown no becomes 3 gray slices correctly. And OME 4d becomes all gray after enhance contrast.

The only issue is that OME 4d loads with some color luts which is different from IJ1.

comment:11 Changed 8 years ago by bdezonia

  • Status changed from new to closed
  • Resolution set to fixed

This last issue with OME 4d has nothing to do with legacy layer as you need to use IJ2 Open command to load file. I will close this bug and open another for that case.

Note: See TracTickets for help on using tickets.